Kite vakantie van Ellen.

Deze pagina kun je enkel vinden door middel van de link. Hier ga ik wat info en fotos posten over hotels en details over jullie trip. Ook jou vragen zal ik hier op posten zodat je deze link ook makkelijk met andere personen kan delen.

trip details:
Dag 1 (27/12) Aankomst Cumbuco
Dag 2 (28/12) Dagje op rust komen in Cumbuco eventueel wat kite les aan jouw hotel.
Dag 3 (29/12) : Tabuba - Cumbuco (15km) + lagoon
Dag 4 (30/12): rust dagje aan het hotel
Dag 5 (31/12): Buggy tour door de duinen en langs de stranden rond Cumbuco (met gids)
Dag 6 (01/01): Nieuwjaar: Ik denk een rust dagje.
Dag 7 (02/01): Downwind van Pecem naar Taiba. (25km)
Dag 8 (03/01): Downwind van Cumbuco naar Caipé (15 km+ Lagoon sessie)

 

hotels:

De periode die jullie net komen is met nieuwjaar dus is het moeilijk en ook zeer duur om iedere dag ergens anders te slapen. Maar jullie niveau laat het toe om iedere dag ergens anders te kiten en toch nog iedere avond in het zelfde hotel te kunnen slapen. Ik stel voor om de Basis in Cumbuco te houden. ook met nieuwjaar is het daar wel leuk. Ik heb hier een aantal hotels die ik kan aanraden maar je kan gerust ook eens een kijkje nemen op booking.com . 
Carmel is het nieuwste hotel resort in Cumbuco en zeker mijn aanrader.

Vervoer:
Toyota Prado en Sander (Nederlanderlander met jaren ervaring op de stranden van Brazil). 
VW Buggy en Dave (Brazilaanse chauffeur ook met jaren ervaring in het vak. 

organisatie en gids:
Ik zorg voor jullie in en uit het water als gids en lesgever. Ik regel jullie chauffeurs voor downwinders en dag uitstapjes met de buggy, quad of paard.

De 4x4 zal voor deze trip niet echt nodig zijn omdat we in de regio rond Cumbuco Blijven. We kunnen alles met de Buggy rijden maar voor jullie comfort kan de 4X4 altijd ingehuurd worden bv als we een dagje taiba - Paracuru doen is het toch wel een groot uur terug rijden naar Cumbuco..
De wagen zal 80% van de tijd langs strand kunnen volgen. Meestal rijd hij vooraan mee met de snelste kiter en ik vanachter om wat bijstand aan de minder snelle kiter te geven. Zo houden we iedereen goed in het oog en kan ik als eerste bij jullie zijn als er problemen voor doen. 

dagelijkse gang:
Op downwind:

Aangezien de wind altijd rond een uurtje of 10 begint kun je gerust uitslapen. We spreken af om 9,00 uur aan de ontbijt tafel en doornemen ondertussen  wat de dag (waar op we moeten letten waar de wagen even er niet bij is, waar we eten ezv.... praktische details)
Daarna kunnen we inladen en vertrekken we naar de vertrek plaats van die dag.
Als we vroeg aankomen kan er eventueel nog een extra downwindje gemaakt worden, nog even voor de deur blijven kiten of je kan ook lekker bij het hotel gaan liggen. Maar meestal duurt de downwind wel tot een uurtje of 16-17 uur. 
Daarna kan je wat relaxen om dan 's avonds te gaan eten in Cumbuco. Daar heb je een grote keuze aan restaurantjes en op nieuwjaarsavond is er een leuk feestje op het strand.
begeleide uitstapjes in Cumbuco:
De buggy trip begint om 10.OO uur. en duurt tot een uurtje of 15.00u hij brengt je naar de mooiste plekjes van en rond Cumbuco. Je kunt ook een extra buggy inhuren om zelf te rijden (dan rijd de gids voor). Is ook mogelijk met quad of te paard.

getijden en golven:

On Sunday, 31th of December of 2017, the sun will rise in Pecém at 5:29 h and sunset will be at 17:48 h. In the high tide and low tide chart, we can see that the first high tide will be at 4:01 h and the next high tide at 16:19 h. The first low tide will be at 10:07 h and the next low tide at 22:40 h.

We will have 12 hours and 19 minutes of sun. The solar transit will be at 11:38 h.

golven worden groter naar gelang het getij op komt en kleiner wanneer de zee terugkeert.

prijzen:
4X4 + chaufeur= 330 euro per dag
buggy + chaufeur = 230 euro per dag 
gids op het water (ik)= 140 euro per dag
prive kite les (ik)= 40 euro per uur


ook incl. in de prijs:
fruit en water tijdens de trip,
benzine, onkosten van de gids(en), rivier oversteekjes.

vergeet niet:
Je verzekering: Niet verplicht maar als je toch een reisverzekering neemt maak dan zeker dat hij ook het kitesurfen dekt in brazil. de trip zelf is op eigen risico wij zijn niet verantwoordelijk voor de eventuele schade of ongelukken die jullie toebrengen aan je zelf of aan anderen. Maar we doen uiteraard alles om je een trip veilig te doen verlopen.
Aan je bank: Vertel aan je bank dat je naar Brazil komt zodat ze jou rekening kunnen openstellen om te kunnen pinnen in Brazil.

voor meer info over het weer en extra check list neen even een kijkje op de FAQ pagina.

Nog vragen laat maar horen.

Groetjes,

Bjorn

Cumbuco: Carmel (nog 4 kamers over 4073 euro- 8 nachten voor 2 personen)

Cumbuco: Villa Coqueiros

Cumbuco: Windtown

Paracuru: 360°

Tabuba Lagoon

Cauipé Lagoon

Taiba Lagoon

Paracuru Baai

Sander en de Prado

de buggy

Ook mogelijk: paardrijden, jetski, quad tours.

Zijn er nog vragen stel ze in add comment. Zo kan jullie hele groep de vragen en antwoorden van elkaar na lezen.

Add comment

Comments

There are no comments yet.