downwind Steven De Ruyver

Deze pagina kun je enkel vinden door middel van de link. Hier ga ik wat info en fotos posten over hotels en details over jullie trip. Ook jullie vragen zal ik hier op posten zodat jullie deze link ook makkelijk met andere personen kan delen.

trip details:

Dag 1: Taiba naar Prea (4X4) downwind naar Jericoacoara (+-20 km)
Dag 2: Jericoacoara naar Camosim (+-60km)
Dag 3: Camosim naar Barra Grande (+- 60)
Dag 4: Barra Grande naar Atalaia (+- 60km)
Dag 5: Atalaia naar Delta do Parnaiba (+- 60km)
Dag 6: Delta naar Pariaiba naar Atins (+-80km)
Day 7: Atins naar Lencois Maranheses (+-36km)
Day 8: Drive back naar Cumbuco of Fortaleza airport (10hour drive)

hotels:
nog uit te kiezen: (Geef even je budget voor hotels door?)

Vervoer:
Gustavo + hi lux Toyota : Een Braziliaan met jaren ervaring in off road en toeristische trips lang strand en duinen (hij kan je meer laten zien dan wie dan ook) en eigenaar van zijn eigen 4x4.

organisatie en gids:
Ik zorg voor jullie in en uit het water. ik regel de hotels, zorg dat we 's middags eten hebben (meestal in een baraca op het strand maar kan eens gebeuren dat we wat moeten improviseren met wat bananen en koekjes als we wat te traag zouden gaan) ook water zal altijd aanwezig zijn.
De wagen zal dus 70% van de tijd langs strand kunnen volgen. Meestal rijd hij vooraan mee met de snelste kiters en ik vanachter om wat bijstand aan de rest te geven. zo houden we iedereen goed in het oog en kan ik als eerste bij jullie zijn als er problemen voor doen.

dagelijkse gang:
Aangezien de wind altijd rond een uurtje of 10 begint kun je gerust uitslapen. We spreken af om 9 uur aan de ontbijt tafel en doornemen ondertussen  wat de dag (waar op we moeten letten waar de wagen even er niet bij is, waar we eten ezv.... praktische details)
na het ontbijt pakken we de rest van de kamers om dan om 10 uur klaar te staan om terug te vertrekken op downwind.
Als we vroeg aankomen kan er eventueel nog een extra downwindje gemaakt worden of nog even voor de deur blijven kiten of je kan ook lekker bij het hotel gaan liggen. Maar meestal duurt de downwind wel tot een uurtje of 16-17 uur. 
Daarna kan je wat relaxen om dan 's avonds te gaan eten. Soms kunnen we in het hotel eten en soms ook niet daarom neem ik jullie ook 's avonds mee op restaurant of zorg ik dat er wat geregeld is in het hotel zelf. in't kort: eat kite sleep repeat.

getijden en golven:

golven worden groter naar gelang het getij op komt en kleiner wanneer de zee terugkeert.

prijzen:
4X4 + chaufeur= 330 euro per dag
gids op het water (ik)= 140 euro per dag
hotel + onbijt= (nog aan te vragen +- 50euro per dag)
gecertificeerde gidsen en bootjes in de deltas en Atins: 400 euro (zonder mag je niet kiten in de Lencois en mis je het stuk bij de deltas daar kiten we de delta rivier op en moet ons matriaal overgebracht worden naar het hotel met een bootje).


ook incl. in de prijs:
fruit en water tijdens de trip,
benzine, onkosten van de gids(en), rivier oversteekjes voor de 4x4.

vergeet niet:
Je verzekering: Niet verplicht maar als je toch een reisverzekering neemt maak dan zeker dat hij ook het kitesurfen dekt in brazil. de trip zelf is op eigen risico wij zijn niet verantwoordelijk voor de eventuele schade of ongelukken die jullie toebrengen aan je zelf of aan anderen. Maar we doen uiteraard alles om je een trip veilig te doen verlopen.
Aan je bank: Vertel aan je bank dat je naar Brazil komt zodat ze jou rekening kunnen openstellen om te kunnen pinnen in Brazil.

voor meer info over het weer en extra check list neen even een kijkje op de FAQ pagina.

Nog vragen laat maar horen.

Groetjes,

Bjorn

Jericoacoara:

Camosim:

Barra Grande:

Atalaia:

Delta de parnaiba:

Atins:

Lencois Maranheses:

De 4x4: Dakar

Zijn er nog vragen stel ze in add comment. Zo kan jullie hele groep de vragen en antwoorden van elkaar na lezen.

Add comment

Comments

There are no comments yet.